Bursa
2543 m
Kolay
Kolay
Volkanik
1-2 gün
Uludağ Bursa ili sınırları içerisinde yer almaktadır ve yüksekliği 2543 metredir. Uludağ’da Büyük ve Küçük Zirve olarak adlandırılan iki zirve bulunmaktadır. Küçük Zirve, Keşiş Tepe olarak da bilinir ve kayak pistlerinden bakıldığında genellikle Büyük Zirve ile karıştırılmaktadır. Küçük Zirve’nin üzerinde eski bir kulübe bulunmaktadır. Büyük Zirve ise Ana Zirve olarak da adlandırılmaktadır. Uludağ’da Aralık ortasında kayak sezonu başlar ve bu süreç Mart ayına kadar devam eder. Kar, Uludağ’a Kasım ayı itibarıyla düşmeye başlar.
Kamp alanından Küçük Zirve’ye klasik rota üzerinden, kış koşullarında 2 saat sürmektedir. Küçük Zirve’ye ulaşıldıktan sonra doğu yönüne doğru dağın sırtından uzanan patika yaklaşık 4.5 km’dir ve hava şartlarıyla değişebilmekle birlikte Büyük Zirve’ye olan bu yürüyüş yaklaşık 2 saat sürer. Büyük Zirve’den kamp alanına iniş ise ortalama 3 saat sürmektedir. Bu süreler kış tırmanışı için belirtilmiş olup, hava şartları ile farklılık gösterebilmektedir. Uludağ’ın yaz tırmanışı ise tamamen yürüyüş gerektirir. Göller tarafından yapılan yürüyüş ile de zirveye ulaşılabilir.
Kış tırmanışında Uludağ’da kesinlikle kazma, krampon ve kask kullanılmalıdır. Bu dağda en çok dikkat edilmesi gereken ise aniden çöken sis ve oluşan rüzgarlardır. Uludağ’a gidileceği zaman hava durumu takibi yapılmalıdır ve yağışlı havalarda daha da dikkatli olunmalıdır. Aniden gelişen hava olaylarının dağda kaybolma riskini arttırdığını unutmayarak Uludağ’a mutlaka deneyimli rehberler eşliğinde gidilmeli ve klasik dağcılık bilgilerine sahip olunmalıdır.
Eğer operatörünüz Turkcell ise, 7777 veya 2222'ye NEREDEYIM veya ACIL yazarsanız cep telefonunuza bulunduğunuz bölge, coğrafi konumunuz, size en yakın polis ve sağlık birimleri ve mesafesi ayrıca acil durum numaraları mesaj olarak gelir. Faaliyete başlamadan önce bu numaraları kaydetmek önemlidir.
Kendi aracınız ile Bursa'ya geldikten sonra Çekirge Caddesi üzerinden Uludağ yoluna girerek dağa ulaşabilirsiniz.
Otobüsle ulaşım sağlıyorsanız terminalden 96 numaralı halk otobüsüyle tophane semtine ulaşabilir oradan taksi yada dolmuş ile dağa ulaşabilirsiniz.
Uludağ'ın oteller bölgesine varıldıktan sonra, arabayla kayak merkezine kadar ulaşım sağlanabilir. 1. Bölgedeki tepede belediyenin park alanı bulunmaktadır. Buradan ilerledikten sonra kayak kiralama noktalardan sağa hareket edip dağın sırtına ulaşılabilir. Klasik rotadan gerçekleştirilecek tırmanışlar için 2. bölgedeki otellerden başlayan yürüyüş ile Kuzey çanağı kamp alanına (Volfram madenleri civarı) 1.5 saatlik bir yürüyüş ile ulaşmak mümkündür. Çanak’taki kamp alanına telesiyeje binerek de ulaşmak mümkündür ve telesiyejin son noktasından itibaren kamp alanına 15 dk bir yürüyüş ile ulaşılır.
Agaoglu My Mountain Hotel - All Inclusive- 2. bölge (₺₺₺₺)
İletişim : 0 (224) 285 20 01
Grand Yazici Le Chalet -1.bölge (₺₺₺₺)
İletişim: 0 (224) 285 23 40
Otel Fahri 1.bölge (₺₺₺)
İletişim: 0 (224) 285 20 10 11
İpek Yolu Butik Otel (₺₺)
İletişim: 0 (224) 222 50 09
Uludağ Orman Köşkleri (₺₺₺₺)
İletişim : 0 (553) 696 00 16
Çobankaya Orman Köşkleri (₺₺₺)
Uludağ Çobankaya Aile Kamp Alanı sadece yazları açık
Uludağ Kocayayla Kamp Alanı
Sarıalan Kamp
Oteller bölgesinden başlayan ve klasik rotadan yapılacak olan tırmanış için kışın en ideal kamp alanı 2380 metredeki Kuzey Çanak (Volfram madenler civarı) kamp alanıdır.Burada yazın su kaynağı bulunmadığından pek tercih edilmemektedir. Kışın ise dağcılık temel eğitimleri ve Küçük-Büyük Zirve tırmanışları için uygun bir kamp alanıdır.
(₺₺₺₺) 700 ve üstü
(₺₺₺) 300-700
(₺₺) 50-300
(₺) 0-50